Ateliér plný života - podpořte nás v tvoření

Únor 12, 2020

V centru denních služeb Světlanka podporuje Charita Svitavy dospělé lidi se zdravotním postižením a seniory. Jejich klienti zde tráví spoustu času a vnímají, jak je důležité, aby ho trávili smysluplně, zábavně a aby rozvíjeli své schopnosti a dovednosti. Proto se hodně věnují široké škále tvořivých činností ve výtvarném a šicím ateliéru, v korálkové dílně a dřevodílně.

Smyslem projektu, který podpořil i ADFORS CZ, je rozvíjet a udržet motorické schopnosti a tvořivost klientů, nabídnout kvalitní a pestré možnosti trávení času v CDS. Výrobky a díla klienti vystavují v průběhu roku na veřejných výstavách, mnozí si je také odnášejí domů a mohou jimi obohatit své nejbližší. To podporuje jejich sebevědomí a sebehodnotu a přispívá k utváření pozitivního obrazu lidí s postižením ve společnosti.

Cílem projektu byl nákup vybavení a materiálu do výtvarného a šicího ateliéru a také do korálkové dílny a dřevodílny.

„V autorských dílech a výrobcích z ateliérů Polňačka nám lidé s handikepem a senioři představují svůj svůj vnitřní svět a my tak máme unikátní možnost do něj nahlédnout. Náklady na materiál k tvorbě jsou však velké. Proto patří našim dárcům a přátelům z Saint – Gobain Adfors upřímný dík! “

                                               Mgr. Vendula Kouřilová, ředitelka