Burza filantropie 2022

Říjen 7, 2022

Dne 21. září jsme se již po dvanácté stali součástí krásné akce Burza filantropie, jejímž prostřednictvím jsou finančně a v mnohých případech i materiálně podpořeny projekty neziskových organizací.

Letošní burza se konala v prostorách Zámeckého návrší v Litomyšli, konkrétně v Ekumenické kapli. Společně s námi mezi donátory usedli zástupci firem WHOS a.s., Phatec, TPR, AB Plast, Limes, Medesa a také zástupci města Litomyšl, Jevíčko a  Pardubického kraje.

Po diskusi donátorů bylo celkem rozděleno neuvěřitelných 347 000 Kč. Za ADFORS jsme věnovali částku 53 000 Kč a Bonanze Vendolí přislíbili i materiální pomoc ve formě IBC nádrže. Atmosféra byla velmi příjemná a pocity dobra, radosti, lidskosti a laskavosti v nás budou rezonovat ještě dlouho. Jsme moc rádi, že můžeme být součástí tak úžasné akce, jakou Burza filantropie je. Současná situace pro spoustu firem není jednoduchá. I proto si moc vážíme všech donátorů, kteří přes překážky, kterým musí čelit, podpoří organizace, kde je finanční pomoc v dnešních dnech důležitá více než kdy jindy.

Zároveň moc obdivujeme práci všech neziskových organizací, které jsme na burze potkali. Vše dělají srdcem a obětavost i nadšení, které do své práce vkládají, by mohly být vzorem pro nás všechny.


PODPOŘENÉ PROJEKTY:

Charita Svitavy:

Přídavný elektrický pohon k invalidnímu vozíku (díky burze filantropie mohou zakoupit dva).

Bonanza Vendolí:

Založení biozahrádky, na které se budou podílet ohrožené děti a jejich rodiny.

Charita Litomyšl:

Mobilní zvedák pro bezpečný přesun klientů.

Charita Moravská Třebová:

Zakoupení přístrojů na výrobu kyslíku.

Charita Polička:

Zakoupení jízdních kol, koloběžek a sad hůlek na nordic walking pro pečovatelky, které tyto prostředky využijí jako rychlou a ekologickou cestu ke svým klientům a zároveň ušetří PHM.

Tulipánek Litomyšl:

Vybavení teepee, ve kterém budou děti objevovat svět a proniknou do činností a dějů přírody.

Kavárna Laskavárna:

Vybavení kavárny (tuto kavárnu jsme podpořili společně s firmou WHOS a.s. a městem Jevíčko v rámci tzv. divoké karty).