Den s ADFORS

Červenec 12, 2020

Jaká Smetanka, říkáte si? No přeci Festival Smetanova Litomyšl, takové milé familiární označení má tento úžasný hudební festival nejen mezi místními.

Každý rok jsme hrdým partnerem této akce a poslední roky připravujeme poslední den i doprovodný program v Klášterních zahradách, kam může přijít kdokoli, tedy nejen ti, co mají koupené vstupenky na večerní představení. Velké finále, jak se závěrečný koncert nazývá, je navíc díky naší podpoře živě přenášeno na obří obrazovku právě do Klášterních zahrad. Pohodové odpoledne tak mohou místní i turisté zakončit hudebním zážitkem bez fraku.

A jaký byl Den s ADFORS letos? Byl výjimečný, nejen kvůli velice krátké době na přípravu, ale také díky tomu, že se na přípravě podíleli jen zaměstnanci ADFORS. Tady se pokusíme s vámi sdílet naše dojmy, třeba příští rok dorazíte! 

Počasí po propršelé sobotě bylo na  výbornou. Slunce svítilo a evidentně přispívalo ke skvělé atmosféře celého odpoledne. Klášterní zahrady byly plné dobře naladěných návštěvníků, kteří mohli piknikovat, sledovat kulturní program, družit se nebo prostě jen užít atmosféry. Děti si mohly hrát nebo se zabavit v našich tvořivých dílničkách.  Domů si tak odnesly vlastnoručně vyrobené pexeso, chrastítko, srdíčko či vlaštovku. Zabavit se mohly i při stavbě zdi z kostek nebo v kreativním koutku. Pokud získali na námi organizovaných stanovištích razítka, mohly si následně vybrat odměnu a získaly rovněž . žeton do cukrárny na „kolečkách“, kde ho mohly směnit za kávu pro rodiče či nějakou sladkost pro sebe.

A co k festivalu říká personální ředitelka Lucie Vejačková?

Bylo skvělé vidět, po nelehkých týdnech izolace, tolik radosti, smíchu, zábavy.  Mám (v Adfors) kolem sebe úžasný tým, který v rekordně krátké době vymyslel a zrealizoval doprovodný program pro děti.

Užili jsme si to a jsme šťastní, že můžeme být hrdým partnerem Velkého finále Smetanovy Litomyšle.

Letošní ročník nás, jako tým, zase naučil něco nového. Byli jsme schopni udělat zajímavý program, i když  jsme pro letošní ročník měli na přípravu pouhých 6 pracovních dní!

Jsem nesmírně pyšná na celý tým. Jak se s tím popral a jak krásný program jsme mohli nabídnout. Díky!