Dobrovolnictví

Květen 20, 2024

Minulý rok jsme zaměstnance seznámili s vizí OneADFORS, která nám udává směr do roku 2030. Vize obsahuje 6 cest, po kterých se vydáváme a 5 nastavení mysli. Jedním z nastavení mysli je heslo: Naše péče je naše hrdost. Tomuto heslu jsme zasvětili rok 2024 a vydali se cestou dobrovolničení. Naše týmy jezdí pomáhat do místních charit a neziskových organizací, vyčistí si hlavu od běžných pracovních povinností a pomáhají tam, kde je potřeba.

  • Parta kolegů z HR společně s bezpečákem Michalem vyrazila na Noční běh pro Světlušku. Neodradila je ani nepřízeň počasí:
  • V litomyšlském nízkoprahovém zařízení Naděje se zaměstnanci pustili do úklidu zahrady po zimě a také do mytí oken.
  • I přes všechna roční období, která se vystřídala ve čtvrtek 18. dubna odpoledne, se partička nadšenců vydala stavět nový plot pro výběh čápů do Záchranné stanice Pasíčka.
  • Za odměnu se mohli skamarádit s místními zvířecími obyvateli.
  • V Pasíčkách naši zaměstnanci pomohli i s přírodovědnou soutěží Zlatý list, které se účastnilo téměř 200 žáků základních škol. Holky ze zákaznického servisu a z výroby pomáhaly jak za barem, tak v kuchyni, vyzkoušely si i nabírání kopečkové zmrzliny, ale hlavně obsadily stanoviště, kde děti plnily soutěžní úkoly.
  • Do Azylového domu v Hamrech vyrazila naše silná trojka pomáhat s řezáním a skládáním dříví. Za odpoledne navozili 38 koleček dříví! 
  • Hodonice se spojily s humanitární organizací ADRA a 17. dubna vyjeli navštívit klienty do Domova pro seniory v Božicích. Původně byla naplánovaná procházka v okolí domova, ale ve středu teplota klesla na 7 °C, proto zvolili aktivity uvnitř budovy. S klienty hráli deskové hry a povídali si s nimi.

Naše dobrovolnické aktivity jsme mohli představit i na Dnu dobrovolnictví, který v úterý 14. května pořádala Farní charita Litomyšl. Děkujeme za pozvání!