EHS týden v našich závodech

Červen 10, 2024

I v letošním roce byl pro zaměstnance ADFORS CZ v rámci EHS týdne připraven bohatý program.

Autoškola Pegas si připravila setkání s názvem Psychologie nehody, kde jsme se dozvěděli nejen, jak se správně zachovat při nehodě, ale i jaké jsou novinky silničního provozu. Na tento program jsme navázali simulací nárazu ve skutečném automobilu do pevné překážky rychlostí 30 km/h. Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jak je důležité používat bezpečnostní pásy.

Nikdy nevíme, kdy budeme poskytovat první pomoc. I takový workshop si mohli zaměstnanci vyzkoušet, stejně, jako použití hasicího přístroje.

Do Litomyšle dorazili pracovníci z firmy Prenet, a vyšetřili více, než 100 zaměstnanců na predispozice ke vzniku trombózy. V Hodonicích si zaměstnanci mohli nechat zkontrolovat a seřídit jízdní kola.

Novinkou byla ekologická únikovka, která měla u všech zaměstnanců velký úspěch.

Informace o výživových směrech, pitném režimu a detoxikaci, jak se dá pohybem bojovat proti stresu, o aktivním odpočinku a spánkové hygieně nám zase povykládala Radka Novotná z Brain Tools.

Zároveň jsme celý týden mohli v jídelnách ochutnat zdravé pokrmy a také jsme se účastnili soutěžního kvízu na téma Bezpečnost silničního provozu, kde se soutěžilo o věcné ceny.

V Hodonicích byla akce zakončena tradičním rožněním selete.

Jak jsme si celý týden užili se můžete podívat níže: