JIŽ PO PÁTÉ SE KONALA PŘEHLÍDKA STROJÍRENSKÝCH FIREM

Leden 27, 2020

Krajská hospodářská komora Pardubického kraje ve spolupráci s Úřadem práce uspořádala ve čtvrtek 23. ledna již pátý ročník Přehlídky strojírenských firem. Celkem 25 firem a 9 středních škol a učilišť z širokého okolí prezentovalo své služby a zaměření žákům škol, rodičům a široké veřejnosti.

V Kulturním domě se kromě naší společnosti SAINT-GOBAIN ADFORS CZ představily taky například společnosti RIETER CZ, FPOS, KORADO, AUTONEUM CZ, ISOLIT-BRAVO, VÚB, IVECO a řada dalších firem z Ústí nad Orlicí a širokého okolí.

Vedle našeho stánku již tradičně vystavovaly naše partnerské školy – Vyšší odborná škola a střední škola technická Česká Třebová a Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.

Tradičně nechyběly ani další školy z Letohradu, Králík, Vysokého Mýta, Žamberka včetně ústeckých Střední školy uměleckoprůmyslové a Střední školy automobilní.  

Pro zájemce byla prezentována řada moderních technologií včetně již rozšířeného 3D tisku a dalších.

Návštěvníci přehlídky získali podrobné informace o možnostech uplatnění technických oborů na trhu práce. Kromě toho byly také poskytovány informace o rekvalifikačních kurzech a celoživotním vzdělávání.

O přehlídku byl stejně jako každý rok velký zájem z řad žáků základních škol.