Ondřej Schuster - leukémie

Květen 8, 2020

Ahoj, jmenuji se Ondra, ale doma mi neřeknou jinak než 0ňa nebo Onďa a pocházím z malého města Česká Třebová a je mi 9 let. Můj příběh začíná v srpnu 2010, kdy jsem se narodil a to jsme ještě nikdo netušili, co si tam pro mě nahoře připravili za zkoušky. …..

V září roku 2013, když mi byli 3 roky,  jsem začal chodit do školky, nepobyl jsem tam ale dlouho, už v říjnu mi byla diagnostikovaná leukemie. Vše bylo velice rychle, od prvního odběru u mé dětské lékařky až po první chemoterapii. Léčba zabírala okamžitě, všichni byli šťastní, jak to snáším a jak skvěle chemoterapie zabírá. 2016 jsem léčbu ukončil a všichni jsem věřili, že to bylo poprvé a naposled.

Bohužel už v lednu 2017 jsem věděli, že tento boj budeme muset zvládnout znovu, leukémie se vrátila a tentokrát v daleko vetší míře a agresivněji. Nezbývalo než se vydat na cestu chemoterapie a ozařování znovu. Tentokrát už ne v Hradci Králové,ale v motolské nemocnici v Praze. Další dny a týdny v nemocnici vše znovu a tentokrát i s ozařováním. Léčba byla ukončena v září 2019, těžko uvěřit, že v listopadu téhož roku byla leukemie zpět. V tak malé míře, kdy krev byla čistá, kostní dřeň také "jen" v mozkomíšním moku opět nalezeny ty potvory.

Chemoterapie zabírala pokud mi byla podávána, po vysazení nemoc okamžitě propukla znovu. Opět mi ale byla chemoterapie nasazena, ale s ní přišla i nová naděje v podobě genetické léčby Kymriah - do které vkládáme všechny naše naděje a věříme, že tento lék konečně s leukemii zatočí, razantně a hlavně natrvalo. Tuto léčbu budu podstupovat jako jeden z prvních v ČR, a proto mám na vás všechny, kteří jste si přečetli můj příběh, prosbu : věnujte mi prosím jednu vaši myšlenku, pošlete žádost - ať Ondřej Schuster už je definitivně a navždy z leukemie vyléčen. Děkuji a držte mi pěsti!

"Chtěli bychom poděkovat za vaši podporu a pomoc. V roce 2013 byla našemu nyní desetiletému Ondrovi diagnostikována leukémie, která se mu už 2x vrátila. Má za sebou náročné chemoterapie i ozařování, jako jeden z prvních podstoupil také novou genetickou léčbu. V dubnu 2020 dubnu podstoupil imunoterapie a nyní věříme, že už je vše na dobré cestě. Ze srdce děkujeme všem, kteří nám pomáhají.

Gabriela, Egon, Denisa a Ondra z České Třebové"