TOP EMPLOYER GLOBAL 2022

Leden 20, 2022

Společnost Saint-Gobain byla sedmým rokem v řadě certifikována jako „Top Employer Global“.

Mezi 20 kritérii analyzovanými Top Employers Institute* dosáhla Saint-Gobain letos významného pokroku u 17 z nich, přičemž 12 kritérií vykazuje nárůst o 2 % nebo více. 5 hlavních kritérií, která si polepšila:

1. Značka zaměstnavatele (+6,11 %) 

2. Angažovanost zaměstnanců (+4,52 %) 

3. Pracovní prostředí (+4,43 %) 

4. Akvizice talentů (+4,37 %) 

5. Mimo palubu (+4,09 %)

Kritéria, která nás staví nad ostatní společnosti, jsou ta, která spojují naše zaměstnance a vytvářejí pocit sounáležitosti v rámci organizace: kritérium hodnot a kritérium etiky a integrity. Kritéria zdůrazňující houževnatost skupiny při prozkoumávání a rozvíjení jejích globálních strategií jako zaměstnavatele, který si vybírá, jsou rovněž hodnocena: kritéria obchodní strategie, vedení a strategie pro lidi.

"Skupina Saint-Gobain, která v ČR zaměstnává více než 4 500 zaměstnanců, získala ocenění TOP EMPLOYER Czech Republic již po sedmé v řadě. Obhájit titul v tak prestižní a náročné certifikaci nás právem řadí k nejlepším a nejdůvěryhodnějším zaměstnavatelům v České republice. Jsem skutečně hrdý na všechny zaměstnance, kteří takovou skvělou firemní kulturu vytváří. Toto ocenění je výsledkem dlouholeté práce managementu a personálního týmu. Ti všichni nám pomohli tohoto výsledku dosáhnout. "
Robert Kudrna, personální ředitel Skupiny Saint-Gobain pro Východní Evropu

Certifikace TOP EMPLOYER

Klíčové pro celou certifikaci Top Employer je absolvování přísného posuzování a zkoumaní, jehož cílem je zjistit, zda společnost splňuje stanovené mezinárodní standardy potřebné k získání této certifikace. Jedná se o nezávislou certifikaci, kdy jsou všechny požadované parametry nezávisle auditovány. Top Employers Institute hodnotil Saint-Gobain v České republice na úrovni všech personálních procesů a standardů, které zahrnují tato kritéria:

• strategie pro rozvoj a hledání talentů,

• plánování pracovní síly,

• přijímání nových zaměstnanců a proces jejich zapracování,

• vzdělávání a rozvoj,

• řízení výkonnosti,

• rozvoj managementu,

• možnosti kariérního růstu a rozvoje,

• zaměstnanecké benefity,

• firemní kultura.