Ukliďme Česko 2023

Září 26, 2023

ADFORS se stejně jako v předchozích letech hrdě zapojil do celorepublikové akce Ukliďme Česko, která je součástí celosvětového „World Cleanup Day“ a letos připadl na sobotu 16. září 2023.

Rozhodli jsme se pro úklid ve čtvrtek 21. září od 13:00 a vyrazili do akce. Letos nám počasí přálo. V Litomyšli se sešlo 21 kolegyň a kolegů, navlékli rukavice, popadli odpadkové pytle a vydali se za splněním cíle. Tím bylo posbírání odpadků v okolí litomyšlského závodu a v okolí rybníku Košíř v Nedošíně. Dle kvalifikovaného odhadu se posbíralo cca 35 kg různých druhů odpadů, od plechovek od piva, přes igelitové pytle, až po kočičí škrabadlo. Odměnou bylo nejen občerstvení, které nám připravil Delirest, ale i hřejivý pocit z dobře vykonané práce.

Ve stejný den, ve stejnou hodinu a ve stejném počtu jako kolegové z Litomyšle, přidali ruku k dílu i zaměstnanci Hodonic a pomohli odstranit volně poházené odpadky v přírodě. Cílem cesty byla čerpací stanice na řece Dyji vzdálená asi 1,5 kilometru od závodu. Za příjemného slunečného počasí mířili k cíli a už cestou nalézali rozličné odpady – PET a skleněné lahve, plechovky, ale i soudek od piva, plastový kufřík na vrtačku značky Makita nebo dvě jízdní kola. Dohromady se podařilo naplnit téměř 30 pytlů odpadků.

Děkujeme všem kolegům s ekologickým cítěním za jejich účast, dobrou náladu a čas tak vzácný, který prospěl dobré věci. Ani letošní úklid nebyl úplně snadný, mnohdy bylo třeba se prodírat vysokou trávou a nebát se hustého křoví a bláta. Všechny ale jistě těší, že díky společnému úsilí je naše příroda zase o něco krásnější.

Člověka nejednou překvapí, co vše jsou někteří lidé schopni vyhodit, jen tak bez jakékoli sebereflexe a ohleduplnosti vůči přírodě, nebo vůči sobě samým.

Tiskovou zprávu o tom, že jsme byli nejaktivnější firmou podzimního úklidu si můžete přečíst zde.

Napsali o nás také v tisku