Vánoční dárek

Prosinec 11, 2023

Letošní sladký vánoční dárek pro naše zaměstnance připravila Charita Moravská Třebová, konkrétně sociální podnik Speramus s.r.o. 

Celkem bylo vyrobeno 2 200 ks čokolád, na které bylo potřeba 220 kg pravé belgické čokolády, která má nezaměnitelnou chuť. Umožní tak zážitek, který pramení z pečlivého výběru nejkvalitnějších kakaových bobů z celého světa. Aby udrželi vysokou kvalitu jejich výrobků, vyrábí je z čokolády, u které výrobce používá pouze 100 % kakaové máslo a 100 % přírodní vanilku. Tato belgická čokoláda se vyrábí tradičním belgickým postupem míchání, mletí, konšování a temperování. Dále na výrobu čokolád použili 3 kg lyofilizovaných jahod, které chutnají sladce a voní létem.

Společně s dalšími zakázkami se charita věnovala naší objednávce přibližně dva měsíce.

Na výrobě čokolád se podílely především pracovnice z potravinové dílny sociálního podniku Speramus s.r.o. Jedná se o osoby se zdravotním znevýhodněním, které bohužel v životě neměly tolik štěstí. Jejich zdravotní omezení jim nedovoluje plné pracovní úvazky, proto mají všechny zkrácené úvazky, nejčastěji poloviční. Charita se pro ně snaží zajistit vyšší míru podpory a přizpůsobujeme jim pracovní prostředí a pracovní náplň.